Ballina Bota Ministri gjerman i Shëndetësisë: Evitoni pushimet jashtë vendit gjatë vjeshtës dhe dimrit

Ministri gjerman i Shëndetësisë: Evitoni pushimet jashtë vendit gjatë vjeshtës dhe dimrit

Ministri gjerman i Shëndetësisë, Jens Spahn, këshillon qytetarët gjermanë që të mos udhëtojnë jashtë vendit për vjeshtën dhe dimrin, në dritën e rritjes së rasteve të koronavirusit në Gjermani.

“Ju gjithashtu mund të kaloni pushimet tuaja brenda të vendit”, theksoi Spahn duke folur për ZDF-në.

Ministri vuri në dukje se rritja e rasteve në Gjermani ka filluar pikërisht me kthimet nga pushimet nga jashtë vendit.

”Qeveria nuk rekomandon udhëtime të panevojshme në zonat me rreziqe të mëdha”, shtoi ai.