Ballina Aktualitet Zaev: Shpreh keqardhje që mbështetëm disa kandidatë të Bashkimit Demokratik për Integrim

Zaev: Shpreh keqardhje që mbështetëm disa kandidatë të Bashkimit Demokratik për Integrim

Kryetari i LSDM-së Zoran Zaev në një intervistë për “Radion Evropa e Lirë” tha se shpreh keqardhje që disa kandidatë të Bashkimit Demokratik për Integrim i mbështeti në zgjedhjet lokale. Ai e përmend kryetarin e Strugës, Ramiz Merko, për të cilin thotë se është “djegur” për shkak të mbështetjes.

Zaev gjithashtu flet për koalicione të mundshme pas zgjedhjeve, për ballafaqimin me krizën e koronavirusit, për mënyrën se si do të zhvillohet procesi arsimor. Si zhgënjimi më i madh nga qeveria e tij, ai e përmend një pjesë të administratës që thotë se është “pengesë” dhe gjyq*ësori.

I pyetur pse LSDM priti tre vjet nëse bashkëpunimi ishte i vështirë, Zaev tha se nuk kishte shumë mundësi zgjedhjesh.

“Nuk keni shumë mundësi në politikën zgjedhore. Më lejoni t’ju kujtoj se kemi marrë 49 deputetë pas “bom*bave”, pas hapjes së të gjithë kri*mit, shkatë*rrimit të plotë të shtetit dhe opsioneve përmes numrave tanë, të cilat qytetarët na japin me votim janë opsionet në dispozicion për ju. Me një fjalë nuk kishte opsion tjetër përveç një koalicioni me Bashkimin Demokratik për Integrim për të formuar një shumicë parlamentare. Normalisht, të gjitha partitë e tjera më të vogla kishin pesë deputetë, tre deputetë, dy deputetë që thjesht nuk u dhanë opsione për një koal*icioni të mundshëm parlamentar për një shumicë të mjaftueshme parlamentare”, tha Zaev.

Lidhur me koal*icionin me Lëvizjen BESA, Zaev tha se ka pasur bashkëpunim sepse ata kishin një koncept të përbashkët në të cilin besojnë./Telegrafi/

VIDEO bonus:
Loading...