Ballina Bota Njeriu më i pasur në Europë po fiton më shumë se 8...

Njeriu më i pasur në Europë po fiton më shumë se 8 miliardë dollarë në javë: Ja 10 miliarderët që përfituan gjatë kësaj kohe

Pasuria e pronarit të Louis Vuitton dhe Dior, Bernard Arnault për shtatë ditë, deri më 28 maj, u rrit me 8.1 miliardë dollarë, sipas Forbes. Botimi prezantoi gjithashtu dhjetë miliarderët kryesorë, pasuria e të cilëve u rrit në mënyrë të konsiderueshme gjatë kësaj kohe, rritja kumulative ishte 33.6 miliardë dollarë.

Deri më 28 maj, pasuria e Arnault ishte rritur në 103.4 miliardë dollarë, gjë që i dha mundësinë të rihynte në listën e njerëzve me pasuri dymbëdhjetë shifrore. Pjesërisht, pasuria e francezit u lehtësua nga fakti se Bashkimi Europian njoftoi një paketë stimuluese prej 750 milion €, njoftoi Forbes. Mbi këtë lajm, tregu europian është rritur. Indeksi Euronext 100, i cili përfshin aksionet LVMH në pronësi të Arnault, u rrit me gati 6% deri në javën e tretë të majit. Pas rezultateve të shtatë ditëve, aksionet e LVMH u rritën me 8%.

Në janar, francezi disa herë shkurtimisht zuri vendin e parë në listën e njerëzve më të pasur në botë, dhe në kulmin e vlerës së aksioneve të LVMH pasuria e tij ishte 117 miliardë dollarë. Por më vonë, për shkak të pandemisë që detyroi të mbyllte dyqanet dhe goditi aktivitetin e konsumatorit, pasuria e tij u ul ndjeshëm dhe ra nën 100 miliardë dollarë.

Përkundër sfondit të optimizmit në rritje në lidhje me heqjen e kufizimeve, aksionet e disa ndërmarrjeve të tjera europiane nga sferat e modës dhe mallrave të konsumit janë rritur në çmim, njofton Forbes. Kështu që, bashkëthemeluesi i markës Zara që zotëron kompaninë e shitjeve me pakicë, Amancio Ortega, ishte i dyti në listën e miliarderëve, pasuria e të cilëve u rrit më shumë brenda një jave. Çmimi i aksioneve të Inditex u rrit me gati 10%. Për më tepër, pasuria e themeluesit të prodhuesve të mallrave luksoze Kering François Pinault dhe bashkëpronarit të L’Oreal Francoise Bettencourt-Meyers janë rritur ndjeshëm.

Një listë e plotë e miliarderëve, pasuria e të cilëve u rrit më shumë gjatë javës së fundit të majit është si më poshtë:

Bernard Arnault – 103.4 miliardë dollarë (një rritje prej 8.1 miliardë dollarë)

Amancio Ortega – 65,7 miliardë dollarë (një rritje prej 4.9 miliardë dollarë)

Warren Buffett – 72,8 miliardë dollarë (një rritje prej 3.9 miliardë dollarë)

Franus Pino – 35.6 miliardë dollarë (një rritje prej 3.2 miliardë dollarë)

Francoise Bettencourt-Myers – 57.2 miliardë dollarë (një rritje prej 3 miliardë dollarë)

Tadashi Yanai – 26.9 miliardë dollarë (një rritje prej 2.8 miliardë dollarë)

Takemitsu Takizaki – 24.1 miliardë dollarë (një rritje prej 2.3 miliardë dollarë)

Leonardo Del Vecchio – 20.2 miliardë dollarë (një rritje prej 1.8 miliardë dollarë)

Carlos Slim – 52.9 miliardë dollarë (një rritje prej 1.8 miliardë dollarë)

Jorge Paulo Lemann – 15 miliardë dollarë (një rritje prej 1.7 miliardë dollarë)

VIDEO bonus:
Loading...