Ballina Bota 500 mld euro për të prekurit nga pandemia, dakordësi mes Gjermanisë dhe...

500 mld euro për të prekurit nga pandemia, dakordësi mes Gjermanisë dhe Francës

Gjermania dhe Franca kanë rënë dakord në një marrëveshje mbi një plan 500 miliardë eurosh për vendet më të prekura nga pandemia.

Kjo vlerë nuk do të jetë një borxh, por që do të “vilet” nga bilanci ekonomik i vendeve të unionit.

Marrëveshja nuk ka marrë ende përkrahjen e vendeve pjesëmarrëse, ndërsa presidenti francez Macron e bëri të qartë që kjo nuk është një ujdi e unioit, por ajo që kërkohet nga Franca dhe Gjermania mbështetet edhe nga vendet anëtare.

Marrëveshja u përshëndet menjëherë nga presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen.

VIDEO bonus:
Loading...