Ballina Bota Bill Gates do të ndërtojë 7 fabrika për vaksina të ndryshme anti-COVID,...

Bill Gates do të ndërtojë 7 fabrika për vaksina të ndryshme anti-COVID, filantropi pranon të humbasë miliarda dollarë

Bill Gates po jep fut para për të ndërtuar fabrika për testimin dhe prodhimin e shtatë vaksina premtuese të koronavirusit, pavarësisht se kjo do t’i sjelli humbje të miliarda dollarëve.

Në një klip të lëshuar nga episodi i së premtes në The Daily Show, miliarderi i Microsoft i tha mikpritësit Trevor Noah se organizata e tij filantropike, Fondacioni Gates, mund të mobilizohet më shpejt sesa qeveritë për të luftuar shpërthimin e koronavirusit.

“Për shkak se fondacioni ynë ka një ekspertizë të thellë në sëmundjet infektive, ne kemi menduar për epideminë dhe kemi financuar disa gjëra për t’u përgatitur për një përpjekje për vaksinim, paratë tona mund të shpejtojnë gjërat”, tha Gates.

Gates tha që ai po zgjedh shtatë të parët nga kandidatët për vaksinat në dispozicion dhe ndërtimin e kapaciteteve prodhuese për ta. “Edhe pse ne do të përfundojmë duke zgjedhur më së shumti dy prej tyre, ne do të financojmë fabrika për të shtata, sepse vetëm kështu nuk humbasim kohë.”

VIDEO bonus:
Loading...