Ballina Aktualitet Vendimi i ri i Qeverisë, kufizohet lëvizja e të rinjve dhe pleqve

Vendimi i ri i Qeverisë, kufizohet lëvizja e të rinjve dhe pleqve

Qeveria në seancën e sotme vendosi të kufizoj lëvizjen e të rinjve deri në moshën 18 vjeçare si dhe të të moshuarve mbi 67 vjeç.

Kufizimi për të rinjtë do të vlej nga ora 21 deri në mesditën e ditës së ardhshme, që nënkupton nga ora 21:00 deri në ora 12:00. Ata mund të lëvizin nga ora 12:00 deri në ora 21:00. Derisa të moshuarit do të mund të lëvizin nga ora 05 e mëngjesit deri në ora 11:00. Kufizimi për ta hyn në fuqi nga ora 11:00 dhe zgjatë deri në orën 05:00 të ditës së ardhshme.

Kjo me qëllim që të mos ndeshen këto dy kategori, të rinjtë si bartës të koronavirusit, derisa të moshuarit si kategoria më e rrezikuar.

Премиерот Оливер Спасовски, во интервју за ТВ 24 објави дека се воведуваат нови мерки на забрана за движење.

Се забранува движењето на граѓаните над 67 години од 11 часот до 05 часот следниот ден.

Се забранува движењето на младите под 18 години од 21 часот до 12 часот следниот ден, објави премиерот.

VIDEO bonus:
Loading...