Ballina Teknologji Fëmijët që fitojnë miliona dollarë nga YouTube

Fëmijët që fitojnë miliona dollarë nga YouTube

Ndërsa rregullat e reklamave ndryshojnë, fëmijët influencues janë në kërkim për të kthyer statusin e tyre në YouTube në diçka më shumë.

Vitet e fundit, fëmijët janë bërë personazhe shumë të njohur në YouTube duke pasur miliona ndjekës dhe shikime në kanalin e tyre.

Damian & Deion janë 2 kushërinj të vegjël të cilët kanë postuar video në YouTube që në 2015 por sot kanali i tyre është bërë shumë i njohur sa numëron 13 milion shikues në muaj.

Në varësi të vitit, familja e fëmijëve e cila jeton në Arizona, ka fituar midis 400 mijë dhe 1 milion dollarë në vit, thotë z. Camarillo. Dërgesat e rregullta të lodrave dhe sponsorizimet e drejtpërdrejta ndihmojnë postimet e tyre dhe plotësojnë të ardhurat nga reklamat.

Është një biznes kaq i madh sa që z. Camarillo la punën e tij si punonjës i IT në industrinë e kujdesit shëndetësor rreth tre vjet më parë. Të ardhurat vjetore nëpërmjet videove kanë shkuar deri në 25 milion dollarë.

Ndërkohë, YouTubers po lufton me një rënie të të ardhurave nga reklamat, pasi platforma rregulloi politikat e saj të reklamimit për kanalet e fëmijëve për t’u pajtuar me shqetësimet rregullatore për privatësinë.

Për Camarillos, ndryshimet të cilat përfshijnë reklamat do të thoshin një rënie të menjëhershme të të ardhurave nga reklama prej rreth 50%.

Në krye të tensionit financiar, disa paralajmërojnë se rregullat e reja të YouTube mund ta bëjnë më të vështirë shfaqjen e fëmijëve.

SHBA aktualisht po shqyrton ndryshimet në aktin e privatësisë në internet të fëmijëve. Por, ndërsa rregullat më të rrepta për reklamat e fëmijëve dhe marketingun e mediave sociale rriten më shumë të ngjarë, shumë në industri thonë se dyshojnë se kjo do të ndikojë në rritjen e ndikuesve në internet.

Në nivel global, firmat pritet të shpenzojnë gati 10 miliardë dollarë për “marketingun e influencuesve” këtë vit, nga 6.5 miliard dollarë në 2019, sipas vlerësimeve të industrisë.

VIDEO bonus:
Loading...