Ballina Teknologji “Themeluesit e Google”, Larry Page dhe Sergey Brin tërhiqen nga postet e...

“Themeluesit e Google”, Larry Page dhe Sergey Brin tërhiqen nga postet e tyre drejtuese

Të dy burrat që krijuan një motor kërkimi në një bodrum periferik dhe e shndërruan atë në një nga kompanitë më të mëdha dhe me ndikim në botë, po tërhiqen.

Bashkëthemeluesit e Google, Larry Page dhe Sergey Brin njoftuan sot në një postim në blog se ata do të hiqnin dorë nga kontrolli i kompanisë mëmë të motorit të kërkimit, Alfabet e cila zotëron Google dhe YouTube

Brin kishte shërbyer si President dhe si Drejtor i Përgjithshëm i Alfabetit, e cila është aktualisht kompania e tretë më e pasur në botë, e kryesuar vetëm nga Microsoft dhe Berkshire Hathaway.

Të dy Brin dhe Page kanë mbajtur një profil të ulët që nga krijimi i Alfabetit, duke lënë figura si Sundar Pichai dhe CEO i YouTube Susan Wojcicki të shërbejnë në rolet e tyre drejtuese të kompanisë.

Brin dhe Page do të mbeten punonjës të Alfabetit, duke vazhduar të shërbejnë si themelues. Ata janë, sigurisht, aksionarë të mëdhenj dhe anëtarë të Bordit të Drejtorëve të Alfabetit.