Ballina Bota Ligji që hyn në fuqi në mars 2020, Gjermania hap departament enkas...

Ligji që hyn në fuqi në mars 2020, Gjermania hap departament enkas për vizat e punës

Ministria e Jashtme e Gjermanisë ka hapur një departament enkas për vizat e punës. Kjo lëvizje i paraprin ligjit të ri të emigracionit që hyn në fuqi në mars 2020.

‘DW’ shkruan se kjo bëhet për të lehtësuar punën e ambasadave në vendet jashtë BE-së që janë të mbingarkuara. Ministria e ka njoftuar lëtë masë në faqen e saj në Tëitter me anë të një videoje shpjeguese për të interesuarit.

Më tej, ‘DW’ raporton se Gjermania ka nevojë për punëtorë të kualifikuar, kryesisht në sektorin e shëndetësisë, teknikës informative dhe zejtarë të kualifikuar.

Sipas ligjit të ri që hyn në fuqi në mars 2020, personat e kualifikuar nga mbarë bota do të kenë mundësinë të marrin një vizë gjashtëmujore për të kërkuar punë në Gjermani, pa qenë nevoja që të kenë një kontratë pune paraprake.

VIDEO bonus:

Rama në Shkozë, Tiranë:

Rama viziton gjimnazin “Ismail Qemali”, Tiranë:

Rama në Arbanë, Tiranë:

Tiranë – Drejt përfundimit sistemimi në banesa me qera i 1120 familjeve të prekura nga tërmet

Mbledhja e Dytë e Komitetit Kombëtar të Rindërtimit:

Rama me izraelitët inspektojnë ndërtesat në Durrës:

Në Shën Mëri të Mamurrasit, dëme pa fund nga tërmeti, askush nuk eshte kujtuar ….

Kim Jong Un Opens Hot Spring Spa Complex in Yangdok Mountains

Erdogan: “Po të bashkojmë fuqitë, e ngremë Shqipërinë në këmbë”!

VIDEO bonus:

Galeria e tërmetit:

Galeri nga dëmet e tërmetit në zonën e Mamurrasit: