Ballina Bota Ekonomia e katërt më e madhe në botë po shkon drejt zhdukjes...

Ekonomia e katërt më e madhe në botë po shkon drejt zhdukjes së parasë fizike

Bota po shkon drejt pagesës së parave elektronike, dhe Azia po udhëheq me kompanitë si Alibaba, Tencent dhe Grab, dhe normat e përdorimit të pagesave mobile në rritje të shpejtë në të gjithë rajonin.

Në Kinë, më shumë se 600 milion njerëz përdorin pagesa të lëvizshme, dhe në Azinë Juglindore, përdoruesit po e kapin shpejt.

“[Tajlanda] është akoma shumë e rëndë [por] në ndryshim të botës, kështu që kuletat elektronike, pagesa pa kontakt, të gjitha këto gjëra janë rritur shumë,” tha Ëye-Shun Fong, zyrtari kryesor i teknologjisë i Bangkok Pagesat Solutions.

Bryan Zhou, themeluesi dhe shefi ekzekutiv i Ksher, një kompani e zgjidhjeve të pagesave elektronike e mbështetur nga Sequoia Capital, tha se Azia Juglindore, e cila ka një popullsi mbi 600 milion, është “me siguri” tregu më interesant për Ksher për të punuar.

11 vendet e kombinuara të Azisë Juglindore e bëjnë ekonominë e katërt më të madhe në botë, dhe rajoni ka një numër të lartë të përdoruesve të lëvizshëm dhe të Internetit së bashku me një ritëm të shpejtë të rritjes.

“[Azia Juglindore] ka nevojë për kosto më të ulët dhe përvojë të mirë të përdoruesit për të mbështetur rritjen e lartë,” tha Zhou.

Turizmi brenda Azisë Juglindore, si dhe një popullsi e madhe e punëtorëve migrantë në rajon, të cilët dërgojnë para për familjet e tyre në vendet e tjera, i bëjnë pagesat ndërkufitare një zgjidhje natyrore, tha Zhou, duke shtuar se rregullimi ende ndryshon gjerësisht në të gjithë Azinë Juglindore 11 vende.

“Për të qenë i suksesshëm në këtë fushë, gjëja kryesore është lokalizimi,” tha Zhou.(scan)