Ballina Aktualitet Tetovë, edhe rrugët dytësore në gjendje të mjerueshme

Tetovë, edhe rrugët dytësore në gjendje të mjerueshme

Krahas gropave, e njëjta është mjaft e ngushtë dhe e shpallur si zona parkimi, që edhe më shumë e bën problematike këtë rrugë. Veturat e parkuara në dy pjesët të saj dhe gropat në mes, e bëjnë këtë rrugë të pakalueshme, ndërsa pas reshjeve të shiut këtyre ditëve, gropat nuk vërehen dhe kjo shkakton edhe dëmtime të veturave

shtë njëra nga rrugët e rralla njëkahëshe në Tetovë. Jo më shumë se 5 minuta nga qendra e Tetovës, por pamja e saj të jep përshtypjen se kjo rrugë ndodhet në zonat e thella të malësisë. Me gropa të mëdha, me asfalt të dëmtuar, me vetura të parkuara në të dy anët e saj, ndonëse vende për parkim nuk ka. Bëhet fjalë për rrugën “Jane Sandanski”, e cila fillon nga Ura e vjetër mbi lumin Shkumbin dhe kalon përmes rrugës “Dervish Cara” për në qendër. Po ashtu e njëjta rrugë është ndër arteriet kryesore në për Spitalin klinik të Tetovës. Krahas gropave, e njëjta është mjaft e ngushtë dhe e shpallur si zona parkimi, që edhe më shumë e bën problematike këtë rrugë.

Veturat e parkuara në dy pjesët të saj dhe gropat në mes, e bëjnë këtë rrugë të pakalueshme, ndërsa pas reshjeve të shiut këtyre ditëve, gropat nuk vërehen dhe kjo shkakton edhe dëmtime të veturave. Vozitësit që frekuentojnë këtë rrugë dhe pronarët e lokaleve afariste shprehen të indinjuar me gjendjen e kësaj rruge, e cila sipas tyre është lënë pa rregulluar nga autoritetet e Komunës. Infrastruktura rrugore në Tetovë vazhdon të jetë në gjendje të rëndë, sidomos në rrugët dytësore, të cilat shkatërrohen gjatë kohës me reshje.

Në gjendje më të mirë nuk janë as rrugët kryesore të cilët ndonëse janë të asfaltuara vitin e kaluar, megjithatë në disa vende janë më gropa. Nga Komuna kanë premtuar se ditëve në vijim do të intervenojnë për të sanuar gjendjen në këtë rrugë. Autoritetet lokale në Tetovë u kanë bërë thirrje qytetarëve që të mos zhvillojnë punime për kyçje në rrjetet e kanalizimit apo ujësjellësit, por edhe të rrjeteve tjera kabllovike kokë në vete por këtë ta bëjnë duke marrë leje nga Komuna, sepse gropat që hapen më pas nuk mbulohen me asfalt por me pllaka bekatoni që është një dukuri e shëmtuar në shumë lagje të Tetovës.

Sipas tyre, jo vetëm në këtë rrugë, por edhe në shumë rrugë tjera qytetarët marrin guxim në mënyrë të pandërgjegjshme të zhvillojnë punë në rrugë duke dëmtuar kështu infrastrukturën. Nga Komuna kanë theksuar edhe rastin në rrugën afër stadiumit të qytetit ku menjëherë pas asfaltimit të saj e njëjta është dëmtuar nga ana e banorëve. Ndërkohë, ditëve të fundit kanë filluar punët për asfaltimin e bulevardit në rrugën industriale, kurse nga policia e Tetovës kanë dalë me apel.

“Sektori për punë të brendshme Tetovë informon qytetarët, vozitësit, këmbësorët dhe të tjerë se, sot ka filluar faza e parë e rekonstruimit të Bulevardit “Vidoje Smilevski-Bato” në Tetovë. Për këtë arsye, pjesa në të cilën do të realizohen punimet ndërtuese në këtë fazë, do të jetë e mbyllur për qarkullim, kështu që trafiku do të devijohet nëpër rrugë tjera me prezencë policore dhe shenja adekuate të komunikacionit, me qëllim të qarkullimit të papengueshëm dhe të sigurt të automjeteve dhe pjesëmarrësve tjerë në trafik. Në të njëjtën mënyrë do të rregullohet trafiku edhe në fazat e ardhshme të rekonstruimit, varësisht nga dinamika e planifikuar e aktiviteteve ndërtimore”, pohojnë nga policia e Tetovës./koha.mk/

VIDEO bonus:
Loading...