Ballina Bota Donald Trump kërkesë që Apple të përfshihet në ndërtimin e infrastrukturës 5G...

Donald Trump kërkesë që Apple të përfshihet në ndërtimin e infrastrukturës 5G në SHBA

Presidenti i Sh.B.A. Donald Trump tha se i kishte kërkuar Shefit Ekzekutiv të Apple, Tim Cook që të kërkonte të ndihmonte në zhvillimin e infrastrukturës telekomunikuese për rrjetet 5G në Shtetet e Bashkuara.

Trump u takua me Cook të Mërkurën gjatë vizitës së tij në kampusin e ardhshëm të Apple në Teksas, në shenjën e fundit të një marrëdhënie të ngushtë midis dy prej burrave më të fuqishëm të Amerikës.

Rrjetet 5G do të ofrojë shpejtësi të të dhënave deri në 50 ose 100 herë më shpejt se rrjetet aktuale 4G, dhe do të shërbejnë si një infrastrukturë kritike për një gamë të gjerë dhe të re industrish.

Trump ka thënë më herët se Shtetet e Bashkuara kanë për qëllim të vendosin shërbime 5G me shpejtësi dhe planifikojnë të bashkëpunojnë me “kombet me mendje të ngjashme” për të promovuar sigurinë në rrjetet e gjeneratës tjetër 5G.

Shtetet e Bashkuara kanë bërë presion disa kombeve që të mos i lejojnë Huaëei-t qasje në rrjetet e ardhshme 5G, pasi pajisjet e supozuara të Huaëei-t mund të përdoren nga Pekini për spiunim, gjë që kompania kineze vazhdimisht e ka mohuar.

Disa nga rivalët e Apple në tregun e smartphone-ve – veçanërisht Samsung Electronics Co Ltd— kanë lëshuar tashmë pajisje 5G, duke bërë presion tek Apple për tu përputhur me veçorinë. Shumë kompani telekomunikacioni që po investojnë shumë për të ndërtuar rrjete 5G po përgatiten që në të ardhmen të gjithë marketingun e tyre ta fokusojnë tek kjo teknologji.

VIDEO bonus:
Loading...