Ballina Lajme Shqipëri Bëni këto teste 30-sekondëshe dhe merreni vesh njëherë e mirë, jeni sëmurë...

Bëni këto teste 30-sekondëshe dhe merreni vesh njëherë e mirë, jeni sëmurë apo jo!

Rreziku për t’u sëmurur rritet në mënyrë drastike ndërsa plakemi dhe sistemi ynë imunitar dobësohet.

Ndërsa rekomandohet që të bëni një kontroll të plotë fizik çdo 2 vjet, dritare.net sjell për ju disa teste të shpejta, që mund t’i bëni në shtëpi për të kuptuar nëse jeni apo jo të shëndetshëm.

Testi 1: Shtypni pjesët anësore të thonjve tuaj! Niseni me gishtin e madh, mbajeni për 3-5 sekonda, më pas vazhdoni me të tjerët. Pasi të hiqni presionin, gjaku duhet të kthehet për 2 sekonda. Nëse ndodh, trupi juaj ka qarkullim të mjaftueshëm të gjakut. Gishtat janë të lidhura ngushtë me organet e brendshme.

Nëse gishti i madh ju dhemb, kjo tregon se keni probleme në mushkëri.

Gishti tregues është i lidhur ngushtë me zorrën e trashë, dhimbja në këtë gisht është treguese e problemeve të zorrës së trashë dhe kapsllëkut.

Gishti i mesëm: Dhimbja në gishtin tuaj të mesëm është një shenjë e problemeve në zemër.

Gishti i unazës: Gishti i unazës është thellësisht i lidhur me zemrën tuaj dhe nëse patët dhimbje nga presioni që ushtruat, keni probleme me zemrën.

Gisht i vogël: Dhimbja në këtë gisht tregon probleme me zorrën e hollë.

Testi 2: Mbidheni dorën, grusht! Pas 30 sekondash, hapni grushtin dhe do të vini re që pëllëmba juaj është bërë e bardhë. Kur formoni grushtin, enët e gjakut shtrydhen, duke kufizuar qarkullimin e gjakut në dorën tuaj. Nëse pasi hapni dorën gjaku kthehet shpejt, kjo tregn se, enët e gjakut funksionojnë mirë. E kundërta tregon se keni probleme me arteriosklerozës.

Testi 3: Shtriqini muskujt! Shtrihuni përmbys, krahët shtrijini anash vitheve.

Përkuleni këmbën nga mbrapa dhe mbajeni këtë pozicion për 30 sekonda.

Nëse e bëni këtë me sukses, trupi juaj është i shëndetshëm. Por, nëse testi ishte i dhimbshëm për ju, mund të keni një problem me muskulin më të fortë të trupit, gluteus maximus.

Testi 3: Shtriqini muskujt! Shtrihuni përmbys, krahët shtrijini anash vitheve.

Përkuleni këmbën nga mbrapa dhe mbajeni këtë pozicion për 30 sekonda.

Nëse e bëni këtë me sukses, trupi juaj është i shëndetshëm. Por, nëse testi ishte i dhimbshëm për ju, mund të keni një problem me muskulin më të fortë të trupit, gluteus maximus.

Testi i 4: Mbajini këmbët lart për 30 sekonda. Po përmbys siç jeni, këmbët ngijini nga dyshemeja.

Qëndroni në këtë pozicion për 30-35 sekonda.

Nëse qëndruat shumë pa i shtrënguar këmbët ose pa i lëvizur ato, trupi juaj është i shëndetshëm. Nga ana tjetër, nëse lëvizët, patët dhimbje, kjo tregon se diçka nuk shkon me barkun apo shpinën tuaj.

Testi i 5: Siç jeni përmbys, ngrini lart pjesën e kokës, qafës dhe shpatullave. Duart mbajini lart, ndërsa gishtrinjtë e këmbëve ngjeshini në dysheme. Qëndroni në këtë pozicion për 30-35 sekonda.

Nëse e kaloni këtë test pa vështirësi, trupi juaj është i shëndetshëm. Nëse dështoni, mund të keni një problem me shpinën./Përshtati: Kadrije Çako/dritare.net

Loading...