Ballina Aktualitet Zaev: Zgjedhjet më 12 prill, Qeveria teknike nga 3 janari

Zaev: Zgjedhjet më 12 prill, Qeveria teknike nga 3 janari

Kryeministri Zoran Zaev uroi qytetarët për zgjedhjet e parakohshme të cilat u caktuan të mbahen më 12 prill të vitit të ardhshëm. Zaev tha se qytetarët do ta trasojnë rrugën se kah do duhet të ecin politikanët. Ai shtoi se kishin propozuar që zgjedhjet të mbahen menjëherë në dhjetor të këtij viti, por nuk kishin arritur konsensus, dhe kështu u caktau 12 prilli i vitit 2020.“Diskutuam rreth udhëheqjes së shtetit pas gabimit historik të Brukselit.

Qëndrimi unanim është se integrimet euroatlantike janë qëllimi ynë. Nuk pranojmë asnjë lloj ndryshimi dhe intergimet euroatantike mbeten si aspirata. E përshëndes vendimin dhe mbetemi në rrugën që sjellë demokraci dhe sundim të së drejtës. Pika e dytë ishte zgjedhjet e parakohshme parlamentare. Si propozim e dham që më 22 ose 29 dhjetor të shkojmë në zgjedhje shpejtë dhe menjëherë, në një periduhë kur nuk ka asgjë dramatike, dhe populli do të ketë mundësi ta tregojë qëndrimin e tij.

Kishte reagime se nuk ka qëveri teknike prej 100 ditëve, pastaj propozime 29 mars, 12 prill, 29 prill. Arritëm konsensus dhe të gjithë jemi pajtuar që më 12 prill ta mbahen zgjedhjet e parakohshme. Urime gjithë qytetarëve dhe vendit. Besoj se më 12 prill qytetarët do të sjellin vendim të guximshëm. Kemi periudhë prej 100 ditëve qeveri teknike. Këtë qeveri kryeministri teknik do ta drejtojë nga 3 janari deri në përfundimin e zgjedhjeve. Kemi mundësi të diskutojmë edhe për ndryshim të modelit zgjedhor. Për LSDM-në është e pranueshme të kemi një njësi zgjedhore, por duhet t’i dëgjojmë edhe partitë tjera politike. Për neve është me rëndësi të bëjmë një hap para drejt demokratizimit”, deklaroi kryeministri Zaev pas takimit të liderëve të thirrur nga Presidenti i shtetit Stevo Pendarovski. /SHENJA

VIDEO bonus:
Loading...