Ballina Aktualitet Zaev propozon zgjedhje të parakohshme (VIDEO)

Zaev propozon zgjedhje të parakohshme (VIDEO)

Kryeministri, Zoran Zaev pasi që zhvilloi konsultime intensive në nivele të ndryshme, duke marrë parasysh përfundimet e marra në Këshillin e Evropës, që çuan në shtyrjen e vendimit për fillimin e negociatave të pranimit të Maqedonisë Veriore në Bashkimin Evropian, tha se ai propozon që vendi të shkoj në zgjedhje të parakohshme parlamentare.

“Para dy dite Brkuseli na bëri padrejtësi, ne kemi kryer të gjitha obligimet. Ata nuk e mbajtën fjalën dhe nuk dhanë datë. Kjo është një gabim historik i Evropës. Falënderojmë shumicën e liderëve të Evropës. Kjo është një vendim i Evropës dhe problemeve të tyre të brendshme. Ne jemi përgjegjës dhe kjo kërkon nga ne vendim serioz, secili politikan duhet të jetë përgjegjës, dal me përgjegjësi para qytetarëve. Ëndrra evropiane e Maqedonisë nuk do të shuhet. Për këtë marr përgjegjësi, organizojmë zgjedhje të parakohshme parlamentare, ky do të jetë edhe propozimi im në mbledhjen e liderëve”- tha mes tjerash Zaev.

VIDEO bonus: Tërmeti në Shqipëri VIDEO nga Tetova: MOTI: PUBLICITET: PUBLICITET:
Loading...