Ballina Bota Trump: Turqit e kurdët kishin nevojë të grindeshin si fëmijë

Trump: Turqit e kurdët kishin nevojë të grindeshin si fëmijë

Presidenti amerikan, Donald Trump, përshëndeti armëpushimin në Siri, duke shpjeguar se ai kishte vendosur me vetëdije t’i linte turqit e kurdët të përfshiheshin në këtë betejë të ashpër, sepse ata ishin si dy fëmijë, që kishin nevojë të grindeshin.

“Ajo çfarë bëra, ishte me marrëveshje. Thashë: ata kanë nevojë të grinden pak, si dy fëmijë, që i lëmë të grinden pak bashkë dhe më pas i ndajmë”, deklaroi ai, gjatë një takimi në Dallas, Teksas.

Trump e lehtësoi ofensivën turke kundër kurdëve sirianë, duke tërhequr trupat amerikane nga verilindja e Sirisë.

Sulmi, që zgjati një javë, shkaktoi më shumë se 500 të vdekur, midis të cilëve dhjetëra civilë, kryesisht kurdë dhe shpërnguli 300 000 njerëz, sipas Observatorit Sirian për të Drejtat e Njeriut.

VIDEO bonus:
Loading...