Ballina Teknologji Shkencëtarët zbulojnë anët e errëta të teknologjisë

Shkencëtarët zbulojnë anët e errëta të teknologjisë

Përparimi i shpejtë i teknologjisë po u shkakton njerëzve shumë ankth, përfshirë dhe vetë shkencëtarët, studiuesit dhe futuristët, të cilët punojnë me teknologjinë. Ardhja e inteligjencës artificiale, dronëve dhe automjeteve vetë-drejtues ngre shumë pyetje të hapura për të ardhmen e teknologjisë dhe pasojat e paqëllimta që mund të sjellë tek ne.

Ja disa teori të errëta që shkencëtarët dhe studiuesit bien dakord:

– Kompjuterët mund të mësojnë të diskriminojnë punëtorët njerëzorë në proceset e punësimit.

– Dronët mund të zbulojnë vendet tuaja të preferuara të fshehura nga njerëzit që ju kërkojnë.

– Makinat vetë-drejtuese mund të hakohen dhe kontrollohen nga distanca.

– Një sulm masiv i hakerëve duke shpërndarë viruse mund të dëmtojë ekonominë botërore.

– Rrjeti 5G mund të përforcojnë pa dashje sulmet në internet dhe të ndalojnë funksionimin e qyteteve të tëra.

– Zgjatimet e ADN-së mund të përdoret për të krijuar një virus që infekton në mënyrë të fshehtë fëmijët e palindur.

– Videot Deepfake të cilat mund të klonojnë nëpërmjet teknologjisë fytyrën dhe zërin tuaj mund ti japë fund karrierës së politikanëve dhe biznesmenëve.

– Deepfake mund të minojnë plotësisht demokracinë dhe shtypin.

– Reklamimi i synuar mund të bëhet i pamundur ti rezistosh.

– Makinat me vetë-drejtim mund të zgjedhin me kë të përplasen në rast aksidenti duke u bazuar në vlerën monetare të objektit të zgjedhur.

– Njerëzit mund të zgjedhin të zëvendësojnë gjymtyrët e humbur me protezë sipas zgjedhjes.

VIDEO bonus:
Loading...