Ballina Aktualitet Integrimi, Rama në Bruksel bën përpjekjen e fundit

Integrimi, Rama në Bruksel bën përpjekjen e fundit

Kryeministri Edi Rama është nisur të mërkurën drejt Brukselit, ku liderët e BE do të mblidhen për të diskutuar për hapjen ose jo të negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Nga vendet anëtare të BE, 25 mendojnë se për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut duhet të hapen bisedimet e anëtarësimit. Vetëm tre vende Franca, Hollanda dhe Danimarka, janë kundër. Një ditë më parë ministrat e jashtëm të Bashkimit Europian u takuan, por nuk ranë dot dakord për fillimin e bisedimeve të pranimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Kryeministri Edi Rama, i cili pritet të ndërmarri përpjekjen e fundit për të siguruar lajmin e shumëpritur nga Brukseli, ka shprehur skepticizmin e tij, por ka deklaruar se “Cilido qoftë vendimi i BE-së, dielli do lindë përsëri, përpjekja jonë do vijojë”.