Ballina Teknologji India pritet të instalojë sistemin më të madh të identifikimit të fytyrave

India pritet të instalojë sistemin më të madh të identifikimit të fytyrave

Shkalla e vrasjeve në Indi është më e ulta që nga fillimi i viteve 1960, tregojnë të dhëna të reja. Qeveria synon ta çojë më tej këtë gjë ecuri duke instaluar një sistem të identifikimit të fytyrës në të gjithë vendin për të ndjekur “gjurmët e krimit”.

Shkalla e vrasjeve në Indi ra në 2.49 për 100,000 njerëz në 2017, sipas Byrosë së Regjistrimeve të Krimeve Kombëtare (NCRB), duke shënuar nivelin e tij më të ulët që nga viti 1963.

Shkalla e vrasjeve ishte rritur për dekada përpara se të mbërrinte në fillim të viteve ’90. Që atëherë, ajo ka qenë në rënie të vazhdueshme, pavarësisht rritjes së popullsisë së Indisë.

Të dhënat tregojnë se nivelet më të larta të vrasjeve ndodhin në shtetet më të varfëra verilindore dhe shtetet me një popullsi fisnore të konsiderueshme, të cilat shpesh janë të rrënuara nga dhuna komunale, fetare dhe ajo mes kastave.

Disa tendenca shqetësuese vazhdojnë megjithatë, si rritja e disa llojeve të krimeve të tilla si grabitja dhe rrëmbimi si dhe krimet e dhunshme ndaj grave. Në përpjekje për të zmbrapsur valën, qeveria planifikon të krijojë sistemin më të madh në botë për njohjen e fytyrës.

VIDEO bonus:
Loading...