Ballina Kultura Një reportazh nga Radio Pekini, për Lira Likën, përkthyesen shqiptare të gjuhës...

Një reportazh nga Radio Pekini, për Lira Likën, përkthyesen shqiptare të gjuhës kineze (VIDEO)

Lira Lika është një biznesmene suksesshme që ka studiuar në Pekin në vitet 60′ të shekullit të kaluar. Ajo ka qenë përfaqësuesja tregtare e Shqipërisë në Kinë. Tre breza të familjes së saj kanë studiuar në Kinë, duke trashëguar miqësinë shqiptaro-kineze brez pas brezi.

Lira është përthyesja më e njohur e gjuhës kineze në Shqipëri. Ajo vazhdon të ruaj lidhjet me kulturën kineze miqtë dhe bashkpuntorët e saj në Kinë dhe po ashtu vazhdon të kultivoj dashurinë për gjuhën kineze tek të rinjtë.

VIDEO bonus:
Loading...