Ballina Aktualitet Banorët maqedonas të Idrizovës ngrihen kundër ndërtimit të shkollës shqipe (VIDEO)

Banorët maqedonas të Idrizovës ngrihen kundër ndërtimit të shkollës shqipe (VIDEO)

Qytetarët maqedonas kanë filluar një pro*testë kundër shkollës shqipe e cila u paralajmërua të ndërtohet në Idrizovë, njofton SHENJA.

Protesta po vazhdon të mbahet në oborrin e shkollës së Idrizovës ku kryetari i Komunës së Gazi Babës, deputeti i zonës dhe ministri i Arsimit janë duke mbajtur një mbledhje në lidhje me ndërtimin e obje*ktit të ri të shkollës në gjuhën shqipe.

“Kjo është Maqedoni e jo Shqipëri”, dëgjohen duke thënë prote*stuesit maqedonas të cilët edhe para disa ditëve nuk lejuan që të hapen paralele në gjuhën shqipe në shkollën fillore të fshatit e cila është vetëm në gjuhën maqedonase.

VIDEO bonus:
Loading...