Ballina Aktualitet Arinjtë lëvizin rrugës së Vrapçishtit, drejt autostradës (VIDEO)

Arinjtë lëvizin rrugës së Vrapçishtit, drejt autostradës (VIDEO)

Rrugës nga fshati Vrapçisht drejt autostradës Tetovë – Gostivar, banorët e zonës kanë filmuar katër arinj duke lëvizur në orat e vona të natës së të dielës, njofton Flaka

Në kërkim të ushqimit, dukuri kjo e zakonshme për arushat në prag të stinës së dimrit, ato zbresin nga malet në vise të banuara rurale, madje duke shka*ktuar edhe dëme për banorët e fshatrave, me theks të veçantë fermerëve dhe blegtorëve.

Sipas drejtuesve të shoqatës së gjuetarëve “Mali i thatë”, shtimi dhe prezenca e madhe e arushave në viset e banuara rurale, ka ndikuar shumë edhe si pasojë e ndalesës së gjahut.

Gjuet*arët as që tentojnë të marrin në shënjestër të tyre ndonjë arushë, për shkak se, siç thonë ato, gjoba për vr*asjen e arushave janë enorme. Sipas normave në fuqi, një gjuetar në raste të tilla ballafaqohet me gjobë prej 18.000 euro, duke mos llogaritur edhe dëni*min me bu*rg prej disa viteve.

Nga përllogaritjet e gjuetarëve të Gostivarit, në territorin më të gjerë të Gostivarit mendohet të ketë mbi 50 arusha dhe dy herë më shumë këlyshë të vegjël të tyre.

Të ndodhur para një situate të tillë të palakmueshme, fermerët e dëm*tuar janë të mendimit që të iniciohen ndryshme të ligjit për mbrojtje nga arushat ku aktualisht ndalohet vra*sja i tyre. Flaka

Bonus Video:

VIDEO bonus:
Loading...