Ballina Kronika 12 LAJME/ Uniformat blu informojnë se çka ka ndodhur në Tetovë dhe...

12 LAJME/ Uniformat blu informojnë se çka ka ndodhur në Tetovë dhe Gostivar gjatë 24 orëve të fundit

Dje (5 shtator), në periudhën prej ora 15 deri më ora 17 e 20 minuta, pjesëtarë të policisë nga Sektori për punë të brendshme-Tetovë, kanë kryer basti*sje në shtëpinë dhe hapësirat ndihmëse të 42-vjeçarit G.R. në fshatin Reçicë e Vogël.

Gjatë basti*sjes e cila është realizuar me udhër të gjyk*atës, në veturën e tij ,,Folkcvagen Pasat,, me targa të Tetovës, e cila ka qenë e parkuar në oborrin përpara shtëpisë së tij, është gjetur marij*uanë, mbetje të marij*uanës dhe një blu*ajtëse.

Personi G.R. është pri*vuar nga liria dhe është mbajtur në Stacion policor-Tetovë për zbardhjen dhe dokumentimin e plotë të rastit, kështu që kundër tij, do të pasojë edhe parashtresë adekuate.

Në rrugën regjionale Bogovinë-Pirok, mbrëmë (5 shtator), rreth orës 21.00, pjestarë të policisë nga Sektori për punë të brendshme-Tetovë, kanë nda*luar veturën ,,Golf 4,, me targa të Tetovës, të cilën e ka drejtuar 57-vjeçari T.A. nga fshati Kopanicë e Tetovës, kurse në veturë si bashkudhëtare ka qëndruar 22-vjeçarja L.A. nga fshati Pirok.

Gjatë kont*rollit të tyre, në çantën e 22-vjeçares është gjetur mari*juanë. Ajo është priv*uar nga liria dhe është mbajtur në Stacionin policor- Tetovë për zbardhjen e rastit.

Mbrëmë (6 shtator) rreth orës 00 e 10 minuta, në rrugën ,,Goce Delçev,, në Tetovë, është pri*vuar nga liria 36-vjeçari V.M. nga Tetova, tek i cili gjatë kont*rollit të kryer është gjetur mari*juanë. Personi në fjalë, është mbajtur në Stacion policor-Tetovë dhe kundër tij do të përgaditet parashtresë adekuate.

Dje (5 shtator) në ora 16.00, në rrugën ,,Goce Dellçev,, në Gostivar, janë priv*uar nga liria: J.T.(50) nga fshati Raven, R.A. (37) nga fshati Senakos, B.A. (45) nga Negotina e Pollogut, S.B. (57) nga Dobërdolli, J.A. (38) nga Turçani i Vogël, M.H. (53) nga Debreshi, si dhe tre persona nga Gostivari edhe atë J.I. (48), I.A. (52) dhe K.S. (49), të cilët së bashku kanë konsumuar dr*oga nark*otike.

Gjatë kont*rollit të kryer ndaj tyre, tek ata është gjetur her*oinë. Pas zbardhjes dhe dokumentimit të plotë të rastit do të pasojë edhe parashtresë adekuate.

Dyzetë e pesë vjeçari Z.D. nga Gostivari, i punësuar në pikë pagesën rrugore Gostivar, mbrëmë ka denon*cuar se rreth orës 21 e 45 minuta ka qenë i sul*muar fizi*kisht nga një person deri tani i panjohur, i cili ka kundë*rshtuar të paguajë taksën rrugore dhe më pas me veturën e tij menjëherë është larguar nga vendi. Merren masat dhe aktivitetet për zbardhjen e plotë të rastit.

Mbrëmë (5 shtator) rreth orës 20 e 40 minuta, në kryqëzimin e rrugës së ,,Gostivarit,, dhe rrugës së ,,Prespës,, në Tetovë, deri tani veturë e panjohur ka aksid*entuar motoçiklistin 56-vjeçar E.B. nga fshati Reçicë e Madhe.

Motoçiklisti i lënduar me autoambulancë është dërguar në Spitalin Klinik të Tetovës për dhënien e ndihmës mjekësore.
Është kryer inspektimi në vendin e ngjarjes dhe punohet në gjetjen e veturës së përfshirë në këtë aksident trafiku.

Sot (6 shtator) në ora 09.00, në Sektorin për punë të brendshme-Tetovë, është den*oncuar se në Rrepartin e Dermatologjisë (lëkurës) në Spitalin Klinik të Tetovës, ka qenë i sul*muar fiz*ikisht mjeku A.E. (45) nga Tetova. Sul*mues ka qenë pacienti A.B. (43) nga fshati Reçicë e Madhe, i cili menjëherë është arre*stuar dhe mbajtur në Stacionin policor Tetovë, për zbardhjen e plotë të rastit.

Sot (5 shtator) rreth orës 02 e 20 minuta, 18-vjeçari S.D. nga Tetova, ka den*oncuar se rreth orës 01.00, duke dalë nga objekti hotelerik që gjendet në rrugën ,,Lubo Bozhinovski,, në Tetovë, ku paraparakisht ka qëndruar, ka qenë i sul*muar fizi*kisht nga dy persona prej ku ka pësuar lëndime trup*ore.
Janë marrë masat dhe aktivitetet për zbardhjen e plotë të rastit si dhe gjetjen e personave të invo*lvuar.

Dje (5 shtator), në ora 02.00 në SPB Tetovë, është deno*ncuar se në parkingun e objektit hotelerik, i cili gjendet në fshatin Sedllarcë e Epërme, qëndron i shtrirë pa shenja jete personi i cili ka punuar si kujdestar e parkingut.
Gjashtdhjetë vjeçarin i nd*jerë H.Z. nga fshati Pirok i Tetovës, e ka gjetur një i punësuar tjetër në objektin hotelerik dhe menjëherë ka thirrur Ndihmën e Shpejtë, të cilët vetëm se kanë konstatuar vde*kjen e tij.
Është kryer inspektimi në vendin e ngjarjes, kurse në tru*pin e të ndj*erit nuk janë vërejtur shenja dhu*ne dhe me urdhër të Prok*urorit Publik trupi i paj*etë i është dorëzuar familjes.

Dyzetë e nëntë vjeçari T.M. nga fshati Bellovishtë e Tetovës, pardje (4 shtator) rreth orës 11 e 20 minuta, ka deno*ncuar se gjatë punimit të tokës në arën e tij e cila gjendet përskaj rrugës së vjetër Bellovishtë-Odri, ka gjetur një mjet shpër*thyes (predhë artilerike e kalibrit 150 milimetër), e cila daton prej Luftës së Dytë Botërore.
Është kryer inspektimi në vendin e ngjarjes, kurse predha është marrë nga vendi nga ana e përfaqsuesëve të Drejtorisë për Mbrojtje dhe Shpë*tim-Tetovë.

Dje mbrëma (5 shtator) rreth orës 00.45 në SPB Tetovë, është den*oncuar zjarr në objektin ndihmës të fabrikës për prodhimin e peletëve që gjendet në fshatin Miletinë e Tetovës, pronë e 31-vjeçarit S.E. nga i njëjti fshat.
Nuk ka pasur persona të lënduar në këtë zjarr, kurse me angazhimin e ekipit të zjarrfikësve të Tetovës, rreth ora 03.15 është lokalizuar në tërësi. Gjatë ditës së sotme, do të kryhet inspektimi në vendin e ngjarjes.

Gjatë muajit të kaluar (gusht), pjestatrët e policisë të Sektorit për punë të brendshme-Tetovë, në rajonin më të gjërë të Tetovës kanë zbuluar dhe në mënyrë adekuate janë sanks*ionuar sipas li*gjit 1491 shk*elje, kurse gjithsej kanë kont*rolluar 4235 pjesmarrës në trafik. Duke përdorur dispozitat e Li*gjit për siguri në komunikacion dhe rrugë dhe Li*gjit për automjete, për shkak të konstatimit të llojeve të ndryshme të shke*ljeve, nga trafiku janë mënjanuar 81 automjete. Numri më i madh i veturave të mënjanuara (59) kanë qenë me regjistrim të skaduar deri dhe mbi 30 ditë, ndërsa tek 22 automjete janë konstatuar paregullsi teknike, ku në të shumtën e rasteve kemi paregullsi në pajisjet e ndalimit (frenat) dhe pajisje të pakompletuara.

Gjatë kësaj periudhe, nga trafiku janë përajshtuar 26 vozitës, prej të cilëve 139 kanë drejtuar automjetin pa patentë shoferi, 7 vozitës kanë drejtuar me kategori të papërshtatshme për llojin e automjetit, 10 vozitës kanë drejtuar gjatë periudhës masës mbrojtëse ,,Ndalesë,, 55 vozitës-fillestarë dhe 49 vozitës të cilët kanë drejtuar automjetin nën ndikim të alko*olit.

Shkeljet që u zbuluan gjatë muajit të kaluar në trafik, janë rumbullakësuar me 700 fletëpagesa të detyrueshme për kund+ërvajtje dhe 594 fletpagesa për kund+ërvajtje, ndërsa gjatë kësaj periudhe gjithashtu përkohësisht janë konf*iskuar 81 patentë shoferi dhe 89 leje qarkullimi (libreza).

VIDEO bonus:
Loading...