Ballina Teknologji Asistentët e zërit do ta bëjnë punën tonë më të mirë dhe...

Asistentët e zërit do ta bëjnë punën tonë më të mirë dhe më të zhurmshme

Mesatarisht një person shkruan rreth 40 fjalë për minutë, por mund të flasë rreth 125 fjalë në të njëjtën kohë. Me statistika si këto, nuk është çudi që bota po zgjon produktivitetin dhe rritjen e vlerës së zërit.

Folësit e zgjuar po bëhen një trend botëror të cilët përdoren pothuajse në gjithë smartfonët. Zakonisht ata përdoren për tu bërë pyetje të përgjithshme, për të dëgjuar muzikë, për të kontrolluar motin, për të vendosur alarmet dhe për të vendosur kohëmatës.

Gjithashtu ne përdorim folësit e smartfonëve tanë për më shumë aktivitete të varura nga vendndodhja, si për shembull, për të kuptuar trafikun, për të gjetur drejtime, për të gjetur një vend për të ngrënë dhe për të kërkuar produkte.

Vizioni për këta folës është një ndjesi kaq e fuqishme, sa që ne do të vazhdojmë të përdorim monitorët dhe ekranet kompjuterikë, por zëri do të mundësojë bashkëpunim të ri dhe më të shpejtë me ta. Nuk do të zëvendësojë kompjuterët, por do t’i zgjerojë më shumë.

Por zhurma që këta kompjuter mund të shkaktojnë do të sjellë humbjen e vëmendjes dhe produktivitetit në rastet e ambienteve të përbashkëta të punës. Problem që do çojë në përdorimin e kufjeve.

VIDEO bonus:
Loading...