Ballina Kronika VIDEO/7 shtete në një operacion me 42 të ndaluar, sekuestrohet në Shqipëri...

VIDEO/7 shtete në një operacion me 42 të ndaluar, sekuestrohet në Shqipëri pasuria 1.3 milionë euro (Detajet)

Policia e shtetit regjistron një tjetër pjesëmarrje në operacione ndërkombëtare. Së fundmi është shënuar një operacion antidr*ogë i koduar “Goldfinger”, në të cilin mori pjesë Policia e Shtetit dhe Pro*kuroria e Kri*meve të Rënda.

Ky operacion i koordinuar nga EUR*OPOL dhe i drejtuar nga autoritetet e hetimit në Danimarkë u zhvillua njëkohësisht në Danimarkë, Suedi, Gjermani, Belgjikë, Holandë, Slloveni dhe Shqipëri.

Autoritetet daneze të het*imit si vend lider i këtij het*imi, bashkëpunuan me Prokurorinë e Kri*meve të Rënda në Tiranë dhe Departamentin e Policisë Kri*minale në Policinë e Shtetit, që në fazën e hetimit proaktiv, i cili kishte në fokus go*ditjen e një grupi kri*minal që vepronte në shtetet e mësipërme, në fushën e traf*ikimit dhe shpërndarjes së lëndëve nar*kotike të llojit kok*ainë, her*oinë, etj.

Departamenti i Policisë Kri*minale në Policinë e Shtetit, konkretisht Drejtoria Heti*more Qendrore, në bashkëpunim me Prok*urorinë e Kri*meve të Rënda Tiranë, pas shkëmbimit të informacioneve me autoritetet daneze, regjistruan procedimin penal në vitin 2019.

Sot, në koordinim të plotë me EUROPOL, autoritet e hetimit të Danimarkës, ato të Suedisë, Gjermanisë, Holandës, Belgjikës, Sllovenisë dhe Shqipërisë, realizuan goditjen në një kohë, të këtij grupi kri*minal.

Është dokumentuar se ky grup kri*minal ka tra*fikuar mbi 1 650 kg kok*ainë dhe her*oinë brenda vendeve të BE-së.

Si rezultat i operacionit u arr*estuan mbi 42 persona në të gjitha vendet ku ishte shtrirë ky het*im. U sekuestruan 40 kg kok*ainë, u kontrolluan me dhjetëra ambiente, u sekuestruan mbi 600 mijë euro, ar*me zjarri, gra*nata, disa automjete dhe objekte te ndryshme, etj.

Në Shqipëri gjatë fazës operacionale u përfshinë Drejtoria Heti*more Qendrore në Departamentin e Policisë Kri*minale, Drejtoria Vendore e Policisë Shkodër, Tiranë dhe Korçë, ku në bashkëpunim me Prokurorinë e Kri*meve të Rënda, mëngjesin e sotëm në Shkodër, u bë arr*estimi i shtetasit A. B., 51 vjeç, banues në Shkodër, me rol aktiv (kryetar i grupit kri*minal), për veprat pen*ale: “Pastrimi i produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kri*minale”, “Grupi i strukturuar kri*minal” dhe “Kryerja e veprave pen*ale nga organizata kri*minale dhe grupi i strukturuar kri*minal”.

U shpall në kërkim një shtetas tjetër, por për arsye hetimi, nuk bëhen të ditura gjeneralitetet. U seku*estruan në Shqipëri rreth 200 mijë euro, 10 milion lekë, 7 automjete, 1 biznes me vlerë investimi mbi 1 milion euro.

EUR*OPOL dhe autoritetet daneze, kanë falënderuar Policinë e Shtetit dhe Pro*kurorinë e Kri*meve të Rënda, për profesionalizmin e treguar, rolin aktiv dhe shumë të domosdoshëm në goditjen e këtij grupi të rrez*ikshëm kri*minal.

VIDEO bonus:
Loading...