Ballina Lifestyle Nxënës shqiptarë nga Ukraina, kuq e zi në Çarshinë e Shkupit (FOTO)

Nxënës shqiptarë nga Ukraina, kuq e zi në Çarshinë e Shkupit (FOTO)

Ishin nisur për Shqipëri, dhe së pari u ndalën në Shkup…Na i kthyen kujtimet e vizitave me Sefer Musliun e Afet Mifarin dhe ansamblin “Emin Duraku” para më shumë se 25 vjetësh, abetaret dhe librat e parë shqip që ua kishim dërguar…Ata sot në shkolla e mësojnë shqipen në mënyrë fakultative që sadopak ta ruajnë atë që u ka mbetur nga rrënjët e tyre…

Disa orë me Faton Musliun ishim nikoqirë dhe ciceronë të tyre nëpër Shkup…

Do të shihemi përsëri kur të kthehen nga Shqipëria ku do të qëndrojnë një javë. (Daut Dauti)

VIDEO bonus:
Loading...