Ballina Kronika FOTO/ Po i bënte banjë, tigri i sh… të dy krahët kujdestarit...

FOTO/ Po i bënte banjë, tigri i sh… të dy krahët kujdestarit (VIDEO)

Një kujdestar kafshësh nga provinca Binh Duong e Vietnamit ka përjetuar një tmerr të vërtetë, teksa ishte duke i bërë një banjë tigrit të tij. Macja gjigande e një lloji të rrallë ia ka këputur (shqyer) të dy krahët kujdestarit.

Vo Thanh Quoi, 49 vjeç, u gjet me plagë të tmerrshme nga rojet që dëgjuan britmat e tij në parkun e Thanh Canh.

Ai ishte i pavetëdijshëm dhe kishte humbur të gjithë krahun e djathtë dhe krahun e majtë nën bërryl, ndaj u dërgua me urgjencë në spital në qytetin e Ho Chi Minh.

Ai ende po trajtohet nga mjekët në spital ku gjendja e tij është përshkruar si kritike. Zyrtarët provincialë të mbrojtjes së pyjeve kanë nisur një hetim mbi incidentin në park, për të cilin media lokale thotë se është mbyllur për vizitorët për njëfarë kohe.

Parqet e ekoturizmit të Vietnamit, të cilat shpesh shfaqin shfaqje të kafshëve të gjalla, janë kritikuar për mungesën e kujdesit të dhënë për lloje shpesh të rrezikuara. Tigri Indochinese (Panthera tigris tigris) është vendas në Vietnam, por shkencëtarët besojnë se tani është në listën e egërsirave të zhdukura pasi asnjë nuk është regjistruar që nga viti 2017.

VIDEO bonus:
Loading...