Ballina Lajme Tetovë, sasi e madhe e ujit humbet për shkak të ujësjellësit (VIDEO)

Tetovë, sasi e madhe e ujit humbet për shkak të ujësjellësit (VIDEO)

Nga 50 deri në 70 litra ujë në sekondë humbet në Tetovë si pasojë e rrjetit të vjetruar të ujësjellësit. Banorët ankohen se ka ditë që ata përballen me mungesën e ujit për pije ndërkohë që autoritet lokale nuk ndërmarrin asgjë për zgjidhjen e problemit.

“Ky ujë kështu rrjedh, mos ta teproj ka dhjetë apo dymbëdhjetë ditë. Unë 60 vjet i kam, falni shprehje ujë nuk kam të lahem, kurse kjo rrjedh këtu”.

“E kanë parë more ndërmarrja ishin një ditë, e gërmuan dhe e lanë kështu.

“Ky ujë rrjedh gati një javë, e ujë nuk kemi, e shihni se ku shkon uji”.

Drejtori i ndërmarrjes publike komunale konfirmon humbjen e ujit, por akuzon se problemin e shkaktojnë vet qytetarët përmes përdorimit në të zezë dhe keqpërdorimi i ujit. Ata thonë se problemi mund të zgjidhet me ndërrimin e rrjetit të ujësjellësit por thonë se nuk kanë fonde.

VIDEO bonus:
Loading...