Ballina Jetë & Stil Të ardhura ‘marramendëse’: Spotify arrin në 100 milionë abonentë

Të ardhura ‘marramendëse’: Spotify arrin në 100 milionë abonentë

Spotify Technology SA, platforma lider në botën e muzikës, tha se kishte arritur gjatë ditës së sotme 100 milionë abonentë.

Spotify, është një shërbim i ngjashëm me iTunes dhe përdorët nga miliona abonentë në mbarë botën për të dëgjuar muzikë.

Kompania e dha lajmërimin pasi raportoi një rritje më të madhe se sa pritej në të ardhurat e tremujorit të parë.

Udhëheqësi global në këtë sektor, i cili ka dyfishin e numrin të abonentëve të Apple Music tha se ka nisur të shërbejë edhe në vende si India, Lindja e Mesme dhe Afrika e Veriut muajt e fundit.

Rezultatet ndihmuan në lehtësimin e shqetësimeve të Spotify pasi kompania ishte nën presion të konsiderueshëm të rivalëve të tillë si Apple, e cila e tejkaloi me 28 milionë me 26 milionë dollarë prillin e kaluar.

Aksionet e Spotify ishin kryesisht në 138.30 dollarë.

Rritja në tremujor gjithashtu kishte më pak ndikim sesa disa analistë kishin parashikuar në të ardhurat mesatare.

Spotify tha se kishte 217 milionë përdorues aktiv mujor (MAUs) në muajin mars, nga 173 milionë në tremujorin e njëjtë të një viti më parë.

Analistët mesatarisht prisnin që kompania të ketë 218.6 milionë abonentë, sipas firmës kërkimore FactSet.

Të ardhurat u rritën 33 për qind në 1.51 miliardë euro, duke mposhtur vlerësimet e analistëve prej 1.47 miliardë euro.

Kufijtë e brendshëm për tremujorin ishin 24.7 për qind, mbi drejtimin e Spotify prej 22.5 për qind në 24.5 për qind.

Europa kontribuoi me 40 për qind të abonentëve totalë, e ndjekur nga Amerika e Veriut me 30 për qind.

Spotify gjithashtu tha se pret të ardhura totale prej 1.51 miliardë euro në 1.71 miliardë euro për tremujorin e dytë dhe 6.35 miliardë në 6.8 miliardë euro për 2019.

Analistët po presin që të parashikojnë të ardhura totale prej 1.62 miliard euro në tremujorin dhe 6.67 miliardë për vitin

Kompania raportoi një humbje që i atribuohet aksionarëve prej 0.79 euro për aksion.

Reuters

VIDEO bonus:
Loading...