Ballina Opinione A pati nevojë të digjet vendlindja ime në vitin 2001 për interesin...

A pati nevojë të digjet vendlindja ime në vitin 2001 për interesin e “Trios Kërçovare”

Ylber Murtezi

Euforia”idealizmi dhe xhepi”. L.ufta e 2001 i gjeti shqiptarët e Maqedonisë veriore ne nje ankth,të cilet nuk mund t’a deshifronin këtë “ëndërr-ankth”!

Pse, si,kush,ku për çfarë?! Dhe i vogel e i madh, gra, pleq ju bashkangjitën kësaj lufte, në mënyra të ndryshme, duke mos qenë të vetëjshëm për qëllimin. Po shkojmë me kokë në mur, apo po shohim përtej murit?

Dekleratat brenda nates ndryshonin me cfare qellimi eshte nisur kjo luftë, pse, për çfarë dhe si?!!! Tani pas 18 viteve,me shumë vonesë,por me mire vone s’e kurre,shqiptarët shumica e kuptuan manipulimin nga Klani Trio Kërçova.

Ata që s’e kuptuan edhe pas 18 viteve akoma vazhdojne me koke ne mur. Shtrohet pyetja,nese keto te “arritura” per 18 vite,valle a kishte nevoj nje pije gjaku te bie ne 2001?!!!

A kishte nevoje te bien deshmoret?! A kishte nevoj të shkatërrohet dhe digjet vendlindja ime dhe e gjithë komuna e Likovës?!!! A do t’i kishin arritur shqiptarët këto të arritura edhe pa lufte?!!!

Sigurisht s’e PO .

Çka që e morëm Ministrinë e mbrojtjes? Çfarë “hajri” kanë nga Talati, përveç dëmit!

Prandaj vendas të mi, para s’e ti përgaditni valixhet dhe fëmijët t’uaj për të ikur, të kthehemi KAH VEHVETJA, të mos lejojme që të fundit t’fikin dritën e shtëpive tona Trio Kërçovare.

Sa me pak eufori, sepse Ideali kishte qenë METAFORË e “xhepit”. Ja që unë dhe shqiptarët me vonesë e kuptuam.

VIDEO bonus:
Loading...