Ballina Jetë & Stil Studim: Muzika e Ed Sheeran, qetësuese për fëmijët

Studim: Muzika e Ed Sheeran, qetësuese për fëmijët

Ed, Little Mix dhe Stormzy janë artistët m të dashur në mesin e fëmijëve të moshave 7 deri në 17 vjeç, sipas një raporti të ri mbi muzikën dhe mirëqenien.

Sondazhi i 1001 fëmijëve në Angli u botua nga Youth Music, një organizatë bamirëse që investon në projektet muzikore për të rinjtë. Katër në 10 nga të anketuarit thanë se muzika i bënte të ndiheshin mirë dhe 85% thanë se i bënte të ndiheshin më të lumtur. “Të rinjtë po e përdorin muzikën si një mekanizëm përballues ku mbështesin mirëqenien e tyre personale,”-tha Matt Griffiths, nga organizata bamirëse. Rreth 64% e të anketuarve thanë se mendojnë se janë muzikantë, nga 48% në vitin 2006.

Sipas hulumtimit, të rinjtë e duan muzikën për të kaluar kohën e lirë, së bashku me lojërat.

Loading...