Ballina Bota Keni ftohtë në Tetovë, Prishtinë, Tiranë? Në këtë qytet temepraturat shënojnë -50...

Keni ftohtë në Tetovë, Prishtinë, Tiranë? Në këtë qytet temepraturat shënojnë -50 gradë

Nëse mendoni se ditët e fundit temperaturat janë ulur ndjeshëm, qetësohuni, ka edhe me keq.

Oimiakoni është nje qytet thellë në zemër të Siberisë dhe nuk është vend për këdo, kjo për arsyen se temepraturat atje shkojnë deri në -50 gradë Celsius.

Qyteti ka një popullsi prej 500 banorësh, ndërsa ata janë mësuar me kushtet ekstreme të motit.

Nëse vdes dikush, për ta varrosur ata  ndezin një zjarr që toka të shkrijë.

Tubacionet janë vështirë të futen nën tokë, ndaj për banjo përdorin kabina me gropë, jashtë banesave.

Në këtë qytet nuk rritet asnjë lloj bime, ndërsa mishi hahat i ngrirë./ I.M-Dritare.net

Ka një monument të ndërtuar rreth sheshit të qytetit që përkujton një lexim në vitet 1920 -71.2. Kjo u tregua në programin australian 60 minuta në një dokumentar të vitit 2012. Më 6 shkurt 1933, një temperaturë prej -67.7 ° C (-89.9 ° F) u regjistrua në stacionin e motit Oymyakon. Kjo ishte temperatura më e ftohtë e regjistruar zyrtarisht në Hemisferën Veriore . Vetëm Antarktida ka shënuar temperatura më të ulëta zyrtare (më e ulët është -89.2 ° C (-128.6 ° F), e regjistruar në Stacionin Vostok më 21 korrik 1983)./TetovaNews