Ballina Lajme Bukuria e dimrit/Pamje ekskluzive të sotme nga Sallareva (VIDEO+FOTO)

Bukuria e dimrit/Pamje ekskluzive të sotme nga Sallareva (VIDEO+FOTO)

Sallarevë, (maqedonisht: Седларево/Sedlarevo) ёshtё fshat nё Komunën e Zhelinës, Maqedoni.

Fshati i vendosur në një shpat të Malit të Thatë, në një fushëgropë të rrethuar me kodra e male afër fshatit Llakojcë, 19 km në juglindje të Tetovës.

Sipas regjistrimit të popullsisë së viti 2002, fshati kishte 1611 banorë nga të cilët 1605 ishin Shqiptarë, 2 Boshnjakë, dhe 4 të tjerë.

Familjet në fshatin Sallarevë
Beleten – torbeshë (8 shtëpi), Bajlurallaret – prej të parit Bejlur-it. (17 shtëpi), Fezallaret (10 shtëpi), Fuçkallarët (12 shtëpi), Çelallaret (12 shtëpi), Gazdallarë (12 shtëpi), Gultellaret (12 shtëpi), Llomballarët (12 shtëpi), Mlekallarët (6 shtëpi), Kurtallarët (10 shtëpi), Kasallarët (8 shtëpi), Skerallarët (8 shtëpi), Serallarët (10 shtëpi), Sinallarët (20 shtëpi), Stafallarët (23 shtëpi), Hamitallaret (5 shtepi), Cikallaret (5 shtepi), Mlikallaret (8 shtepi) dhe Liamallaret (6 shtepi).

Toponimet të fshatit Sallarevë
Pareçe – fushë.
Llashnavec – fushë.
Guri i Jorgovanit – gur shumë i madh.
Bjeshka e Vogël – bjeshkë.

Stanica – vend të cilën janë mbledhur fshatarët për të biseduar.
Kroji i Ftohet – krua.
Kroji i Tahirit – krua.
Kroji i Eminit – krua.
Te Karija – mal, korie.

Izvori i Karis – burim uji.
Belenicë – fushë.
Krushica – fushë.
Përroi i Madh – përrua.
Ballavoda – burim me ujë të bardhë.

Te Tumba – arë.
Përroi i Beqirit – përrua.
Te Kroi i Mihones – krua.
Te Kroi i Asoit – burim.

Te Asoi – arë.
Dakati – mal.
Kavashnica – rrugë.
Kroi i Madh – krua më i madh në fshat.

Dheu i kuq – vend.
Te Pisha – arë.
Guri i Ngulun – arë.
Te Arat e Shkreta – ara.

Te Kaliba e Ali Begut – arë.
Te Urdha e Fellë – arë.
Manivar – arë.
Tapollat – arë.

Te Ara e Dervishit – arë.
Te Bunaret – ara.
Te Stani i Kases – ara.
Polca e Epërme – ara.

Polca e Poshtme – ara.
Qershia e Sallait – vend.
Ballkan – bjeshkë e madhe.
Indifaku – mal.

Indifaku – arë.
Te Kokrrat – vend.
Padishte – mal.
Shelqet – arë.

Shelqet – burim.
Kuqulinë – arë.
Te Kroi i Jasikës – krua.
Te Kroi i Jasikës – arë.

Udha e Fezallarve – rrugë nga fisi Feza.
Meriza – mal.
Gropa e Fezës – arë.
Arnica – arë.

Udha e Bjeshkës Vogël – rrugë e cila çon deri te bjeshka e vogël.
Guri i Madh – gur, shkëmb.
Udha e Shkupes – rrugë në të cilën tregtarët udhëtojnë për në treg të Shkupit.

Te Zatka e Mlikes – rrugë dhe burim uji.
Te Llombi i Deharit – burim dhe mal.
Te Shtrapaniket – ara.
Te Udha e Mullinit – rrugë.

Te Udha e Asoit – rrugë, nga osoj.
Te rruga e Ali Fuçkut – rrugë.
Te Dardha e Metës – arë.

Te Kroji i Memedit – burim.
Te Rrafsha e Gurit – vend.
Lloka e Epërme – arë.
Lloka e Poshtme – arë.

Llofka – arë.
Ara e Gjatë – arë shumë e gjatë.
Vakofet – thonë se ka qenë vend me varreza.

Tobahana – bjeshkë.
Shtrunga – arë.
Shpella e Sefës – shpellë.
Qafa e Çiligarvet – qafë mali, arë.

VIDEO bonus:
Loading...