Ballina Top Lajm Biznesmeni që humbi 830 mijë euro në një transfertë “online”

Biznesmeni që humbi 830 mijë euro në një transfertë “online”

Top Story, duke iu referuar rasteve konkrete nga mashtrimet “online”, solli ekskluzivisht një rast më të rëndë nga mashtrimet “online”, i cili lidhet me grabitjen e një transferte prej 838 mijë eurosh të një biznesmeni të rëndësishëm nga Tirana, me inicialet F.H.

Ai ka disa kompani, mes tyre edhe një fabrikë mielli. Hakerat kishin ndërhyrë në e-mailin e biznesmenit, duke i ndryshuar numrin e llogarisë për derdhjen e shumës.

Paratë kishin si destinacion një kompani në Francë, por ato përfunduan në një bankë në Budapest të Hungarisë, e më pas brenda 48 orëve u shpërndanë me shpejtësi në 10 llogari të tjera në Nigeri. Të gjitha paratë humbën. Ngjarja ka ndodhur rreth dy vite më parë, ndërkohë që sot e kësaj dite nuk ka asnjë përgjigje nga Hungaria dhe Nigeria për letërporositë e nisura nga Shqipëria.

Grabitja e parave “online” është kthyer në shqetësimin kryesor në Shqipëri. Në një memo të siguruar nga Top Story, shihet që Sektori i Krimit Kibernetik në Policinë e Shtetit vuan nga mungesa e bashkëpunimit me partnerët ndërkombëtarë për të hetuar grabitjet virtuale.

Në një tjetër rast, një biznesmeni që merret me tregtinë e hekurit nga Elbasani, i janë grabitur plot 530 mijë euro në të njëjtën formë.

VIDEO bonus:
Loading...