Ballina Kuriozitete Si ka mundësi, salmonët filmohen në mes të autostradës (VIDEO)

Si ka mundësi, salmonët filmohen në mes të autostradës (VIDEO)

Kjo gjë ndodh çdo vit. Lumi Skokomish Uashington, tenton të përmbytet nga shiu dhe ujërat e përmbytjeve që kalojnë autostradën veprojnë si një shkurtesë e rrezikshme për llojet e salmonit që po përpiqen të arrijnë në vendet e tyre të hedhjes së vezëve.

Është e mundur që salmoni të kalojë autostradat e përmbytura për dekada të tëra, sipas Aaron Dufault, analist i politikës së salmonit me Departamentin e Peshkimit dhe të Kafshëve të Uashingtonit.

Salmoni kalon një pjesë të vogël të jetës së tyre të hershme në lumenj dhe pastaj shkon drejt detit ku jetojnë shumica e jetës së tyre të rritur.

Kur ata janë pjekur, ata kthehen në lumenj aty ku kanë lindur për të pjellë.

Pas hedhjes së vezëve, salmoni vdes, dhe cikli jetësor i salmonit fillon përsëri.