Ballina Suplement Intervista Flet mikesha e shqiptarëve në Danimarkë (VIDEO)

Flet mikesha e shqiptarëve në Danimarkë (VIDEO)

Yildiz Akdogan (e lindur më 29 prill 1973) është një politikane turke në Danimarkë . Ajo ishte anëtare e Folketing – Parlamentit të Danimarkës-për Social Demokratët në mes 2007 dhe 2011.Ajo hyri përsëri në parlament në vitin 2014. Në zgjedhjet parlamentare më 18 qershor 2015, Yildiz mori 4,284 vota personale. Së bashku me Özlem Çekiq, ajo ishte një nga dy politikanet e para emigrante femra që u zgjodhën në Folketing.
Akdogan ka lindur në Turqi dhe është rritur nga gjyshërit e saj nga ana e babait për pesë vjet e gjysmë të jetës së saj. Nëna e saj u shpërngul në Esbjerg në Danimarkë pak pas lindjes së saj dhe babai i saj u thirr për të kryer shërbimin ushtarak në Turqi. Familja u ribashkua në vitin 1979, kur Akdogan dhe babai i saj u shpërngulën në Danimarkë.

Para se të zgjidhej në Folketing, Akdogan mori një diplomë master në shkencat politike nga Universiteti Aarhus më 2006. Ajo kishte punuar më parë si gazetare në gazetën daneze-turke Haber. Ajo është marrë gjerësisht me integrimin social dhe të drejtat e grave. Akdogan është një anëtare e bordit dhe zëdhënëse për Muslimanët Demokratë, një rrjet i krijuar pas publikimit të karikaturave për profetin Muhamed nga Jyllands-Posten. Përveç kësaj, ajo është kryetare e rrjetit BE-Turqi, i cili i përket Lëvizjes Evropiane.

VIDEO bonus:
Loading...