Ballina Shëndeti Ecja është ushtrimi më i mirë fizik që mund të bëni, ja...

Ecja është ushtrimi më i mirë fizik që mund të bëni, ja përfitimet e saj

Ecja është kura më e mirë e njeriut. Nëse e kombinoni edhe me një gjumë të mirë, ky është regjimi më i shëndetshëm i cili ju ndihmon të shmangni mjekun. Ajo çfarë ju rekomandojmë është ecni të paktën 15-30 minuta në ditë. Kjo gjë jo vetëm do t’ju përmirësojë pamjen, por edhe shëndetin. Ecja është një përfitim për trupin dhe mendjen. Është falas dhe kërkon shumë pak përpjekje. Ne kemi krijuar një listë të përfitimeve që vijnë nga ecja:

Ndryshimet pozitive të trurit
Siç zbulon një studim, ushtrimet aerobike me ndikim të ulët, si ecja, parandalojnë demencën, zvogëlojnë rrezikun e Alzheimerit dhe përmirësojnë shëndetin e përgjithshëm mendor.

Përmirëson shikimin
Ecja ndikon edhe në shëndetin dhe performancën e syve. Mund të ndihmojë edhe për të luftuar glaukomën duke lehtësuar presionin e syve.

Përmirësimi i tretjes
30 minuta ecje çdo ditë jo vetëm që mund të zvogëlojë rrezikun e kancerit të zorrës së trashë në të ardhmen, por do të përmirësojë tretjen tonë.

Ndihmon në dhimbjen e shpinës
Ecja mund të bëhet një mbrojtës i vërtetë i jetës për ata që përjetojnë dhimbje pas ushtrimeve fizike. Ecja kontribuon në qarkullimin më të mirë të gjakut brenda strukturave kurrizore. Gjithashtu përmirëson qëndrimin dhe fleksibilitetin që është jetike për një shtyllë të shëndetshme.

VIDEO bonus:
Loading...