Ballina Suplement Dossier Vrasjet në 1913, njësoj si sot

Vrasjet në 1913, njësoj si sot

Nga Roland Qafoku

Ishte tetori i vitit 1913 dhe Shqiperia kishte vetem 11 muaj qe kishte shpallur pavaresine dhe vetem 4 muaj qe Konferenca e Ambasadoreve i kishte copetuar trojet shqiptare.

Por sipas gazetes se qeverise “Perlindja e Shqipnise”, vrasjet mes njeri tjetrit edhe ne kete kohe ishin ne numer te larte.

Ne librin tim “100 vrasjet me te bujshme ne historine eShtetit Shqiptar”, vrasja e dyte (Pas Hasan Riza Pashes) ishte e nenprefektit te Lezhes, Gjeto Çoku, patriotit qe ngriti flamurin dhe shpalli pavaresine ne kete qytet.

Por nese lexojme gazeten, ne kete muaj tetor jane vrare edhe persona te tjere pothuajse me te njejten menyre si edhe sot.

Vrasjet kane ardhur nga e kaluara dhe vijojne edhe sot ne vendin tone duke konfirmuar postulatin e historise se qe te kuptosh te tashmen dhe te ndertosh te ardhmen duhet te njohesh shume mire te shkuaren.

Gazeta “Perlindja e Shqipnise” na e konfirmon kete.

VIDEO bonus:
Loading...