Ballina Bota Mundësoi vrasjen e 300 mijë njerëzve, vdes ‘llogaritari’ i famshëm

Mundësoi vrasjen e 300 mijë njerëzve, vdes ‘llogaritari’ i famshëm

Pavarësisht se në moshë të thyer, Oskar Groening në 2015 Gjykata e Lüneburg e dënoi me 4 vjet burg për mundësimin e vrasjes së 300 mijë njerëzve në Aushvic.

I njohur ndryshe edhe si “llogaritari i Aushvicit”, Groening ishte edhe njeriu që numëronte paratë që u ishin konfiskuar të burgosurve.

Sipas informacioneve të mediave gjermane, ai ka vdekur të premten në moshën 96 vjeçare në një spital.

Gröning para shumë vitesh për “Spiegel” kishte deklaruar: “Ndjehem fajtor kundrejt popullit çifut, që kam qenë pjesë e një trupi që kanë kryer këto krime, pa qenë unë vet agresori. I kërkoj falje popullit hebrej. Dhe falje i kërkoj edhe Zotit.”/sn/