Ballina Lajme Stoltenberg: Kërkoj fleksibilitet nga Shkupi dhe Athina për zgjidhjen e çështjes së...

Stoltenberg: Kërkoj fleksibilitet nga Shkupi dhe Athina për zgjidhjen e çështjes së emrit

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg thërret në fleksibilitet në bisedimet për çështjen e emrit të Maqedonisë.

Ai është shprehur për kujdes të veçantë në periudhën që vjen, nëse do të arrihet një pajtim ndërmjet palëve.

“Më 2008 vendosëm t’i dërgojmë thirrje Maqedonisë, nëse Shkupi e zgjidh çështjen e emrit në një mënyrë të pranueshme nga të dyja palët. Deri tani nuk ishte e mundur të arritja e një zgjidhje.

Shpresoj se nismat e tanishme do të çojnë në një zgjidhje. Qeveria e re në Shkup tregon gatishmëri dhe fleksibilitet…Bëj thirrje për fleksibilitet”, shprehet Stoltenberg./klankosova/

Loading...