Ballina Shëndeti Përzierja e jogurtit dhe brokolit parandalon kancerin

Përzierja e jogurtit dhe brokolit parandalon kancerin

Kërkimet e reja thonë se kjo pë ryierje e cuditshme, brokoli me jogurt në shkallë të lartë mund të parandalojë kancerin e zorrëve.

Sipas një studimi të ri, të kryer së fundmi në Singapor përzierja e jogurtit me brokoli, mund të parandalojë , madje edhe të trajtojë kancerin e zorrës së trashë.

Gjatë syudimit, kjo “superpë rzierje” vrau më shumë se 74 përqind të tumoreve tek brejtë sitt dhe 95 pë rqind të qelizave kancerogjene të rritura në laborator, transmeton Periskopi.

Tumoret që u zbuluan tek brejtësit ishin gjithashtu tre herë më të vogla se në një grup që nuk ushqehej me përzierjen e jogurtit dhe brokolit.

“Është vetëm një element shtesë në mënyrën tonë të jetesës, madje ka një kosoto shumë të ulët”, tha studiuesi Matthew Chang, profesor në Universitetin Kombëtar të Singaporit.

Brokoli përmban një element kimik të quajtur “sulforan” që lufton kundër kanceri, ndërsa jogurti përmbanë probiotikë , baketere që ndihmojnë në ruajtjen e një ekuilibri natyror të organizmit.

Bazuar në këto gjetje, hulumtuesit besojnë se kosi i bazuar në brokoli është një ‘formulë e goditjes së sëmundjes’ që mund të përdoret si parandalim i kancerit dhe të shpëtojnë qelizat e mbetura pas heqjes kirurgjikale të tumoreve.

Interesante, kjo përzierje nuk kishte efekt mbi qelizat nga llojet e tjera të kancerit të tilla si kanceri i gjirit dhe i stomakut. /Periskopi/

Loading...