Ballina Lajme A e dini sa shqiptarë u vranë për çlirimin e Kroacisë nga...

A e dini sa shqiptarë u vranë për çlirimin e Kroacisë nga Serbia? Ja numri! (Foto)

Kroacia e feston ditën de shqiptarëve që luftuan për mbrojtjën e saj

Në luftën e vitit 1991 , Kroacinë e mbrojtën 2579 vullnetar shqiptar nga të cilët 86 kanë rënë heroikisht , 37 janë të zhdukur dhe mbi 500 ishin të plagosur.

Sot rreth 300 shqiptar invalid të luftes i realizojnë të drejtat e tyre në Kroaci.

Ndër viktimat e shumta që kanë vdiqën në mbrojtje të Bogdanovci ishin hdhe tani për herë të parë festohet Dita e Veteranëve Shqiptare të Kroacisë.

“Nga 86 shqiptarët të vrarë nëntë u vranë vetëm në Bogdanovci dhe kjo është arsyeja pse ne ky vend ishte zgjedhur si qendra ku për çdo vit për shqiptarët e sotëm kujtojnë që dhanë jetën e tyre për Kroacinë e lirë,” tha presidenti i Shoqatës së Luftës Shqiptaro-Kroate dhe një anëtar i Kryesisë së Shoqatës së Veteranëve të Kroacisë, Tom Kačinari./hrt/fmimages.net/vecernji.hr/