Ballina Kultura Vdes albanologu i shquar Robert Elsie

Vdes albanologu i shquar Robert Elsie

Ka vdekur në moshën 67 vjeçare albanologu i shquar kanadez, Robert Elsie.

Elsie ishte ndër studiuesit më të mëdhenj të gjuhës dhe letërsisë shqipe.

Ai ishte anëtar i Shoqatës së Evropës Juglindore (Südosteuropa-Gesellschaft), anëtar i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës, si dhe anëtar nderi i Shoqatës së Shkrimtarëve të Kosovës.