Ballina Lajme BE-ja I NDAU EDHE KATËR MILIONË EURO NDIHMË SERBISË PËR EMIGRANTËT

BE-ja I NDAU EDHE KATËR MILIONË EURO NDIHMË SERBISË PËR EMIGRANTËT

Komisioni Evropian sot përcaktoi katër milionë euro shtesë ndihmë humanitare për Serbinë për të ndihmuar mijëra refugjatë dhe azilkërkues në vend, njoftoi korrespondenti i MIA-s nga Brukseli.

Sipas KE-së, rreth 80 milionë euro deri tani i janë ndarë Serbisë në financimin e aksioneve lidhur me çështjet e migracionit dhe me BE-në deri në vitin 2015.

Marrëveshja e re BE-Serbi vjen pasi eurokomisari i Çështjeve Humanitare dhe Menaxhim me Kriza BE, Hristos Stilianidis aktualisht gjendet në vizitën e katërt në vend ku e vlerëson situatën humanitare në terren dhe bisedon për ndihmën humanitare të BE-së për refugjatët me përfaqësuesit qeveritar në Serbi.

Komisari Stilianidis u takua me presidentin serb Aleksandar Vuçiq dhe me kryeministrin Ana Bërnabiq.

Projektet e reja e financojnë shpërndarjen e ushqimit në qendrat e pranimit, mbrojtjen e popullatave me të rrezikuara, veçanërisht gjatë kushteve të ardhshme të dimrit dhe aktiviteteve lidhur me arsimin.

Loading...