Ballina Kultura 7 Tetor 1945, u themelua Lidhja e Shkrimtarëve dhe Artistëve

7 Tetor 1945, u themelua Lidhja e Shkrimtarëve dhe Artistëve

Në kryeqytetin shqiptar, më 7 Tetor 1947, u themelua Lidhja e Shkrimtarëve dhe Artistëve të Shqipërisë.

Kjo organizatë shoqërore bashkonte krijuesit e fushave të ndryshme.

Në fillimet e saj ajo kishte 70 anëtarë.

Më pas, numëri i tyre erdhi duke u shtuar. /qmksh/

Loading...