Ballina Bota Raporti i ‘New York Times’ për daljen e popullit iranian në zgjedhje

Raporti i ‘New York Times’ për daljen e popullit iranian në zgjedhje

SHPËRNDAJE

Gazetari i “New York Times” i cili ka përcjellë nga afër zgjedhjet në Iran, ka thënë se një prani e tillë në 15 vitet e fundit e popullit iranian në zgjedhje nuk është vërejtur.

Sipas agjencisë së lajmeve IRNA, Tomas Erdberink, gazetar i agjencisë së lajmeve New York Times që po përcjellë zgjedhjet në Teheran, sot pasdite ka shkruar një raport në lidhje me procesin e zgjedhjeve presidenciale në Iran dhe ka thënë se një prani kaq e lartë e popullit iranian në zgjedhje nuk është vërejtur në 15 vitet e fundit. Gazeta amerikane Los Angeles Times me bazë në Stamboll, në faqen e saj të internetit në tuiter ka shkruar gjithashtu se iranianët me banim në Stamboll kanë marrë pjesë masovikisht në zgjedhjet.