Ballina Kuriozitete FOTO/Fëmija lind vetëm 600 gram dhe mbijeton

FOTO/Fëmija lind vetëm 600 gram dhe mbijeton

Një nënë e cila ka lindur fëmijën e saj shumë kohë përpara se të arrinte kohën e duhur nga ndarë me të gjithë botën eksperiencën e saj me një fëmijë që peshonte vetëm 600 gram dhe sipas mjekëve nuk mund të mbijetonte.  Foshnjës u quajt Lilljan dhe që në momentet e para të jetës së saj ajo u përball me probleme të shumta shëndetësore. Gjatë gjithë kohës që qëndroi në spital mushkrit e vogëlushes dështuan 9 herë për ta furnizuar trupin e saj me oksigjen.

Por, Lilljan kishte një dëshirë të madhe për të jetuar pasi ajo i mbijetoi edhe një hemorragjie në tru. Tashmë foshnja e cila peshon rreth 1800 gram ka filluar të rikuperohet por, problemet e saj shëndetësore janë shumë larg nga mbarimi pasi zemra e vogëlushes ka shfaqur probleme. Edhe pse problemet shëndetësore të vogëlushes janë të shumta nëna  e saj shpreson që Lilljan mund të shkojë në shtëpi për festat e fundvitit./Citynews.al

f5 f6 f7