Ballina Këshilla Ç’të bëjmë nëse po mbytemi po s’kemi njerëz përreth (Video)

Ç’të bëjmë nëse po mbytemi po s’kemi njerëz përreth (Video)

Shumica e njerëzve e dinë se kur po mbyten me diçka që kanë ngrënë mund të kërkojnë ndihmë tek të tjerët. Por si ta zgjidhim këtë problem kur na merret fryma e nuk kemi njeri pranë nesh për t’i kërkuar ndihmë.

Më poshtë janë disa udhëzime se si të përgjigjemi në situata të tilla. Është me vlerë t’i lexojmë pasi një ditë mund të na shpëtojnë jetën tonë.

1 – Mos u përfshini nga paniku. Qëndroni sa më të qetë të mundeni.

2 – Uluni në gjunjë, me trupin të mbajtur në mënyrë paralele me tokën të mbështetur mbi krahë.

3 – Lëshoni krahët, dhe përplasuni me pjesën e përparme të trupit në tokë.

Për ta bërë në mënyrë korrekte shikoni videon më poshtë:

Loading...