Ballina Jetë & Stil FOTOT/ Nga Dubai në Seul: Ndryshimet kolosale të qyteteve!

FOTOT/ Nga Dubai në Seul: Ndryshimet kolosale të qyteteve!

Zhvillimi i teknologjisë ndër vite u ka ndryshuar pamjen qyteteve dhe natyrisht, edhe përmasat.

Nga vitet ’30 apo ’40 të shekullit të kaluar, disa metropole botërore janë bërë thuajse të panjohshëm.

Shembulli tipik është Dubai që ka njohur një zhvillim befasues.

Më poshtë ju sjellim 10 qytete që janë shndërruar totalisht.

1.Singapori, 1960 dhe 2016

2.Hong Kong, 1960 dhe 2016

3.Fortaleza, Brazil, 1980 dhe 2016

4.Shangai, Kinë, 1990 dhe 2016

5.Toronto, Kanada, 1930 dhe 2016

6.Seul, Koreja e Jugut, 1950 dhe 2016

7.Nairobi, Kenia, 1960 dhe 2016

8.Pekin, Kinë, 1940 dhe 2016

9.Melburn, Australi, 1920 dhe 2016

10.Dubai, 1980 dhe 2016

Loading...