Ballina Kronika Çfarë fshihet në celularët e sekuestruar nga prokuroria të Artan Hoxhës?

Çfarë fshihet në celularët e sekuestruar nga prokuroria të Artan Hoxhës?

Ashtu sikurse duket ne dokumentin e mesiperm mbreme, gjate mbajtjes per 3ore ne prokurori te gazetarit Artan Hoxha jane sekuestruar dy tdlefonat e gij celulare. Qellimi ka qene te kuptohet se me ke ka komunikuar ai gjate emisionit Opinion duke nxjerre sekretin hetimor per avionin e droges dhe paralajmefimin e partnereve shqiptar te pilotit italian. Ashtu sikurse deklaroi dhe vete, si gazetar, Hoxha nuk e rrefen burimin e tij.
Po athere si mund te behdt per te vertetuar dyshimin e prokurorise se lajmin e ka shperndare Saimir Tahiri?
Dy jqne rruget. Ose prokuroria ti kerkoje gjykates ta detyroje gazetarin te deponoje gje qe ka pak gjasa te nxjerre gje, ose ajo te kerkoje te dekriptoje celularet Samsung dhe I Phone qe ka sekuestruar.
Ndersa per iPhone eshte e sigurte qe nuk hapet (cdshtja e fqmshme e qeverise se SHBA me Aple) per aparatin tjeter nuk i dihet.
Nje rruge trete eshte ajo me marrjen e tabulateve te Hoxhes, por kjo gje mund te vertetonte vetem se me ke ka komunikuar gazetari dhe jo permbajtjen e komunikimit te tij.

Loading...